PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Pillantás a hídra – külsősöknek is megnyitjuk a Panoráma Szalont!

Bokor László és Csepeli György lesz a soron következő Panoráma Szalon vendége 2024. február 2-án. Az „egyén – csoport – társadalom; egyéni és csoportterápiák” gondolatkörben mozgó szakmai esthez jelképes díj fejében külsős kollégák is csatlakozhatnak személyesen és online formában is. A klinikai tevékenységet folytató orvosok és pszichológusok a beszélgetést és büfévacsorát követő Bálint-csoportra is jelentkezhetnek.

A Panoráma Szalon a Panoráma Poliklinika szellemi műhelye, az intézmény szomatikus és pszichés ellátásban részt vevő orvosainak és a társszakmák képviselőinek rendszeres találkozóhelye.

A szalon következő rendezvényét 2024. február 2-án, pénteken 17.00 órától tartjuk az intézmény csoportterápiás termében, a 1126 Budapest, Derkovits utca 10. szám alatt. Az ajtókat ezúttal megnyitjuk kollégáink számára is: regisztráció után – jelképes költségtérítés ellenében – külsős szakmabeliek is részt vehetnek a rendezvényen a férőhelyek erejéig személyesen, emellett interaktív online stream formájában is. A részleteket az est programjában lehet elolvasni.

Az est fókuszában a Bokor László pszichoanalitikussal és Csepeli György szociálpszichológussal folytatott pódiumbeszélgetés áll majd Pillantás a hídra címmel. A két gondolkodónak tavaly jelent meg szellemi izgalmakat okozó, kritikai visszhangot kiváltó munkája.

A beszélgetést Együd Péter pszichoterapeuta, a Panoráma Poliklinika csoportterápiás teamjének vezetője moderálja házigazdaként. Péter szerint „a Panoráma Poliklinikán kínált pszichológiai ellátások között fajsúlyos a csoportterápia. Rákényszerülünk, hogy keressük a terápiás csoportok helyét rendszerünkben, sőt, a rendelő mint rendszer helyét is vizsgáljuk, formáljuk a nagyobb egészben. Ennek része minél többet tudni arról, milyen társadalmi jellegzetességek, sodrások között élünk. Jó lehetőség erre a két neves szakemberrel való eszmecsere.”

A pódiumbeszélgetést vita, majd büfé és kötetlen beszélgetés követi. Az előzetesen regisztráló kollégák csatlakozhatnak a szalonok zárásaként hagyományosan megtartott Bálint-csoporthoz is. Az akvárium technikával lebonyolított esetmegbeszélő csoporton kizárólag klinikai tevékenységet folytató orvosok és pszichológusok vehetnek részt korlátozott számban – az igényt a regisztráció során lehet jelezni.

A jelentkezéssel és a részvétellel kapcsolatban a programból lehet részletesen tájékozódni; a kezdeti időszakban regisztrálóknak early bird-kedvezményt is adunk.

A Panoráma Poliklinika pszichoterápiás műhelye szeretettel várja a szakma képviselőit a február 2-i Panoráma Szalonon.

Budára költözik az UH-diagnosztika és a kardiológiai szakrendelés

2024 márciusától a XII. kerület Derkovits utca 10. szám alatt található kiemelt kezelőnk ad otthont az ultrahang-diagnosztikai vizsgálatoknak. Vizsgálatra érkezéskor minden esetben a szemközti épületben található recepción (Derkovits utca 7.) kell bejelentkezni. A változás a felnőttek és gyermekek (csecsemők) ultrahang-diagnosztikája mellett kardiológiai szakrendelésünket is érinti. UH felnőtteknek Dr. Szendi Péter radiológus szakrendelése szerda délelőttönkét lesz […]

Tovább

Pillantás a hídra – külsősöknek is megnyitjuk a Panoráma Szalont!

Bokor László és Csepeli György lesz a soron következő Panoráma Szalon vendége 2024. február 2-án. Az „egyén – csoport – társadalom; egyéni és csoportterápiák” gondolatkörben mozgó szakmai esthez jelképes díj fejében külsős kollégák is csatlakozhatnak személyesen és online formában is. A klinikai tevékenységet folytató orvosok és pszichológusok a beszélgetést és büfévacsorát követő Bálint-csoportra is jelentkezhetnek. […]

Tovább

KARÁCSONYI SZÜNET

Kedves Pácienseink! Szakrendeléseink a karácsonyi ünnepek alatt szünetelnek, 2023. december 23-a és 2024. január 1-je között rendelőnk zárva tart. Első munkanapunk az új évben január 2-a, kedd. Szakorvosi rendeléseinkre és pszichiátereink egy részének rendeléseire az online bejelentkezés az ünnepi szünet alatt zavartalan, online időpontfoglalónk segítségével januári gyermek- és felnőtt szakrendeléseinkre helyet lehet foglalni. Pszichiátereink és […]

Tovább