Panoráma Szalon – 2024. február 2.

PILLANTÁS A HÍDRA – ÚJRATERMELT ÉRTÉKEK, ÖRÖKÖLT TRAUMÁK

– nyilvános szakmai est a Panoráma Poliklinika pszichoterápiás műhelye szervezésében –

IDŐPONT
2024. február 2.
péntek 17.00 óra

HELYSZÍN
Panoráma Poliklinika
(budai rendelő)

CÍM
1126 Budapest, Derkovits u. 10.
(csoportterápiás terem)

Részvételi díj

  • online csatlakozóknak 2500,– forint

Meghívott beszélgetőtársak

  • Bokor László
    pszichiáter, pszichoterapeuta, kiképző csoportanalitikus
  • Csepeli György
    szociálpszichológus, az ELTE TáTK professor emeritusa

Moderátor

  • Együd Péter
    pszichoterapeuta, csoportanalitikus, a Panoráma Csoportterápiás Team szakmai vezetője

A trauma üvöltő csöndje elnémítja mind az egyént, mind a közösséget. Akár az egyént, akár a társadalmat sújtja, a trauma a szabadsághiány betegsége, melynek tünetei az egyéni és kollektív önzés, az igazságtalanság, a kasztosodás, a szomorúság és a lelki rútság. A trauma bezár a transzcendentális hajléktalanságba, ahonnan csak a Másik vezethet ki.
Csepeli György

A klinikai filozófia látótérbe hozza a szociálpszichológia és a pszichoanalízis számára nyitott kérdést: Létezik-e egyén? A pszichoanalízis az egyéneket összetartó civilizáció erejét a közös értékekhez és a hozzájuk történő kötődéshez kapcsolja. A szociálpszichológia a társadalmi folyamatok csoportszintű reprezentálódásáról tud gondolkodni. Kérdéses, hogy megérthetjük-e az egyént a szociálpszichológián keresztül, és az is, hogy megérthetjük-e a társadalom lélektani folyamatait a pszichoanalízisen keresztül.
Bokor László

A Panoráma Poliklinika létrehozásakor az egyik központi gondolat az volt, hogy a testet és a lelket külön-külön és egységként is vizsgálni kell. Elképzelésünk szerint az egyén és a csoport viszonylatában hasonló a helyzet: fontos, hogy kíváncsiak legyünk a páciens belső történéseire, ugyanakkor nem lehet átsiklani afelett, hogy az egyént szűkebb és tágabb környezetében rengeteg hatás éri, sokszor olyan, amit nem is tudatosít. Keressük a terápiás csoportok helyét rendszerünkben, sőt, a rendelő mint rendszer helyét is vizsgáljuk, formáljuk a nagyobb egészben. Többet szeretnénk tudni arról, milyen társadalmi jellegzetességek, értékek, sodrások között élünk. Jó lehetőség erre a két neves szakemberrel való beszélgetés – könyveik a közelmúltban jelentek meg.
Együd Péter

A pódiumbeszélgetésbe a helyszínen megjelenő közönség és az online követők is becsatlakozhatnak kérdéseikkel, kommentjeikkel.

A pódiumbeszélgetést a helyszínen kötetlen beszélgetés és büfé követi.

Bálint-csoport szakmabelieknek. A foglalkozásra kizárólag klinikai munkát végző orvosok és pszichológusok jelentkezhetnek, korlátozott számban.

A szalon zárása

Regisztráció

Regisztrálni február 1-je, csütörtök 21.00 óráig, online részvétel esetén február 2-a, péntek 12.00 óráig lehet. A regisztrációt az átutalásos fizetés beérkezését követően e-mailben erősítjük meg. A digitális számlát minden esetben e-mailben küldjük el a vevőnek.

A helyszín megközelítése

A kocsival érkezők a környező utcákban parkolhatnak. A fizetős időszak este 10 óráig tart, és három óra elteltével meg kell újítani. A MOM Park bevásárlóközpont mélygarázsában nincs időkorlát. A helyszín tömegközlekedéssel is kiválóan megközelíthető!

Az online csatlakozás menete

Az online részvétel csak a pódiumbeszélgetésre vonatkozik, 17.00 és kb. 18.30 között. A regisztrálóknak meg kell jelölniük, Facebookon vagy YouTube-on kívánnak-e csatlakozni az interaktív live streamhez. A sikeresen regisztrálók linket kapnak a kapcsolódáshoz.

SZERETETTEL VÁRJUK VENDÉGEINKET!

A program letölthető pdf formátumban az alábbi ikonra kattintva:

REGISZTRÁLOK

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Multiple Choice
Adatvédelem

A regisztráció a részvételi díj átutalásával válik érvényessé. Bankszámlaszámunk: 11712059–21454583 (MedSupport Kft.)

Az azonosítás érdekében az átutalás közlemény rovatában kérjük feltüntetni: NÉV vagy E-MAIL-CÍM + PANORÁMA SZALON. A regisztrációt az összeg beérkezését követően a megadott e-mail-címre igazoljuk vissza.

A Bálint-csoporton való részvételt nem tudjuk garantálni, a csoportot a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Az akvárium technikával tartott Bálint-csoporton kizárólag klinikai munkát végző orvosok és pszichológusok vehetnek részt.

Online regisztráció esetén a linket az esemény kezdete előtt egy órával küldjük el a megadott e-mail-címre. Az online részvétel csak a pódiumbeszélgetésre vonatkozik.

A befizetett részvételi díjat, ha a regisztráló nem jön el (nem csatlakozik online), nem áll módunkban visszatéríteni.

Ha a regisztráció során nehézségbe ütközik, hívja munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között a +36 20 265 9686-os telefonszámot.

Szeretettel várjuk az eseményen!