PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Mi a PszichoLogic?

A PszichoLogic oldalon podcastokat hallgathatnak és cikkeket, blogokat olvashatnak olyan témákról, amelyek reményeink szerint Önöket is érdekelni fogják.

Úgy gondoljuk, hogy a testi-lelki jóllét és az azt befolyásoló tényezők mindannyiunkat érintő, fontos kérdések: gyerekeink, szüleink, szeretteink és önmagunk testi-lelki egészsége a legnagyobb érték, bár csak amikor híján vagyunk, akkor érezzük meg a jelentőségét igazán.

Különböző szakterületek képviselőit hívjuk beszélgetésre, és kollégáink is megosztanak ezen az oldalon számukra fontos, elgondolkodtató, egy-egy aktuális témáról készült bejegyzést, rövid cikket. Megszólaltatunk szakembereket, akik elmondják élet- és kutatási tapasztalataikat, érlelődő gondolataikat. Így reményeink szerint élvezetes beszélgetéseket hallgathatnak és változatos témájú cikkeket olvashatnak a gyógyításról és a kapcsolódó határtudományi területekről, hogy segítségükkel értőbben, gondoskodóbban viszonyulhassanak önmagukhoz.

Az emberről úgy gondolkodunk, mint bio-pszicho-szociális-spirituális lényről, a betegségről pedig úgy, mint ami sok esetben biológiai, pszichés és szociális tényezők bonyolult kölcsönhatásaként keletkezik.

Az ember testi és lelki működését, beteggé válását, gyógyulását érintő kérdésekkel, válaszokkal, különböző megközelítési módokkal találkozhatnak a PszichoLogicra kattintva.

 

 

Miért pont én?

A különböző daganatos betegségek különböző életkorban jelennek meg a betegpopulációkban, például a Magyarországon a nők körében leggyakoribbnak számító emlőtumor jellemzően 50-65 éves kor között alakul ki, azonban fiatalabb nőknél is megjelenhet, akár 40 éves kor alatt is. A heretumoros férfi betegek életkora leginkább 15-35 éves korra tehető. Így a cél nemcsak a gyógyulás/gyógyítás, de a […]

Tovább

Autogén Tréning csoport folyamatosan indul a Panoráma Poliklinikán

Jelentkezés folyamatosan a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen. A legközelebbi csoport kezdési időpontja 2023. február 24. Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása Számos olyan stresszfaktort ismerünk, melyeket sajnos nincs lehetőségünk kiiktatni a mindennapjainkból. Gondolhatunk itt a munkahelyünk vagy a magánéletünk kihívásaira, különböző szerepeink, feladataink ellátására, a feszes napirendekre vagy éppen a világjárvány okozta […]

Tovább

Pszichodráma csoport indul februárban a Panoráma Poliklinikán

A pszichodráma csoportot javasoljuk azoknak, akik: számára nehézséget okoz az érzelmeik megfogalmazása – azt sokszor testi tünetekkel kommunikálják szociális szorongást élnek át nehézségeket élnek át a kapcsolatteremtésben, vagy életük egyes területein (pl.: munka, tanulás, család) segítséget szeretnének kapni konfliktuskezelés, érzelmi szabályozás kapcsán reálisabb önértékelésre, nagyobb önbizalomra vágynak A csoport két hetente kedd esténként 17:30-tól 20:45-ig […]

Tovább