PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Mi a PszichoLogic?

A PszichoLogic oldalon podcastokat hallgathatnak és cikkeket, blogokat olvashatnak olyan témákról, amelyek reményeink szerint Önöket is érdekelni fogják.

Úgy gondoljuk, hogy a testi-lelki jóllét és az azt befolyásoló tényezők mindannyiunkat érintő, fontos kérdések: gyerekeink, szüleink, szeretteink és önmagunk testi-lelki egészsége a legnagyobb érték, bár csak amikor híján vagyunk, akkor érezzük meg a jelentőségét igazán.

Különböző szakterületek képviselőit hívjuk beszélgetésre, és kollégáink is megosztanak ezen az oldalon számukra fontos, elgondolkodtató, egy-egy aktuális témáról készült bejegyzést, rövid cikket. Megszólaltatunk szakembereket, akik elmondják élet- és kutatási tapasztalataikat, érlelődő gondolataikat. Így reményeink szerint élvezetes beszélgetéseket hallgathatnak és változatos témájú cikkeket olvashatnak a gyógyításról és a kapcsolódó határtudományi területekről, hogy segítségükkel értőbben, gondoskodóbban viszonyulhassanak önmagukhoz.

Az emberről úgy gondolkodunk, mint bio-pszicho-szociális-spirituális lényről, a betegségről pedig úgy, mint ami sok esetben biológiai, pszichés és szociális tényezők bonyolult kölcsönhatásaként keletkezik.

Az ember testi és lelki működését, beteggé válását, gyógyulását érintő kérdésekkel, válaszokkal, különböző megközelítési módokkal találkozhatnak a PszichoLogicra kattintva.

 

 

Gasztroszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A gasztroszkópos vizsgálat, más néven felső endoszkópia során az orvos speciális, kamerával felszerelt eszközzel tekinti meg az emésztőrendszer felső részeit: a nyelőcsövet, a gyomrot és a nyombél első szakaszát. A vizsgálat számos emésztőrendszeri probléma – például gyomorfekélyek, nyelőcső visszerek, nyelőcső-, gyomor-, patkóbél daganatok – diagnosztizálásában segít, és kisebb beavatkozások elvégzésére is alkalmas. A vizsgálatra a […]

Tovább

Kolonoszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A kolonoszkópos vizsgálat (vastagbéltükrözés), más néven alsó endoszkópia a vastagbélben található problémák – pl. daganatok, gyulladás, divertikulózis – diagnosztizálásában segít. Az eljárás során a gasztroenterológus szakorvos egy kamerával ellátott hajlékony eszközt vezet az altatott vagy bódításban lévő páciens vastagbelébe a végbélnyíláson keresztül. Az alapos betekintés mellett az eljárás szövetminták vételezésére is alkalmas: a vastagbélben talált […]

Tovább

A fájdalomtól meg lehet szabadulni

Folyamatosan fennálló vagy visszatérő fájdalommal élni fizikailag és pszichésen is gyötrelmes. A fájdalomérzet ráadásul nem konstans, idővel növekedhet, a hosszan tartó erős fájdalom hatására ugyanis csökken a fájdalomküszöb az érintett testrészben. A beteg fokozódó, akár elviselhetetlen fájdalmat él át, életkedve, életminősége hanyatlik, problémáján családja, környezete is osztozni kénytelen. Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor az […]

Tovább