PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Mi a PszichoLogic?

A PszichoLogic oldalon podcastokat hallgathatnak és cikkeket, blogokat olvashatnak olyan témákról, amelyek reményeink szerint Önöket is érdekelni fogják.

Úgy gondoljuk, hogy a testi-lelki jóllét és az azt befolyásoló tényezők mindannyiunkat érintő, fontos kérdések: gyerekeink, szüleink, szeretteink és önmagunk testi-lelki egészsége a legnagyobb érték, bár csak amikor híján vagyunk, akkor érezzük meg a jelentőségét igazán.

Különböző szakterületek képviselőit hívjuk beszélgetésre, és kollégáink is megosztanak ezen az oldalon számukra fontos, elgondolkodtató, egy-egy aktuális témáról készült bejegyzést, rövid cikket. Megszólaltatunk szakembereket, akik elmondják élet- és kutatási tapasztalataikat, érlelődő gondolataikat. Így reményeink szerint élvezetes beszélgetéseket hallgathatnak és változatos témájú cikkeket olvashatnak a gyógyításról és a kapcsolódó határtudományi területekről, hogy segítségükkel értőbben, gondoskodóbban viszonyulhassanak önmagukhoz.

Az emberről úgy gondolkodunk, mint bio-pszicho-szociális-spirituális lényről, a betegségről pedig úgy, mint ami sok esetben biológiai, pszichés és szociális tényezők bonyolult kölcsönhatásaként keletkezik.

Az ember testi és lelki működését, beteggé válását, gyógyulását érintő kérdésekkel, válaszokkal, különböző megközelítési módokkal találkozhatnak a PszichoLogicra kattintva.

 

 

Neurológiai panaszok a pszichoszomatika szemléletével

A neurológiai tünetek rendkívül sokféle módon jelentkezhetnek, és változatosak abban a tekintetben is, hogy a szervezet mely területét érintik. Emiatt a neurológusok számos más orvosi szakterülettel együttműködve dolgoznak gyógyító munkájuk során. A Panoráma Poliklinika pszichoszomatikus szemléletű rendelésein, az emberi szervezetre, mint egymással összefüggő folyamatok rendszerére is figyel a szakorvos, így módjában áll figyelembe venni a […]

Tovább

Fókuszban az allergia lelki oldala

Az utóbbi 10-20 évben robbanásszerűen nőtt az allergiás betegségek száma a fejlett országokban. Az allergiás tünetek jelentkezésekor allergológushoz, pulmonólugoshoz, gasztroenterológushoz fordulnak a páciensek, azonban az új kihívások könnyebb legküzdésében, a diagnózis után a  mindennapok újraépítésében az egészségpszichológus segítségére is érdemes támaszkodnunk. Miért és mikor érdemes igénybe venni a segítségét? Rendelőnk egészségpszichológusa, Gajdos Panna eddig talán […]

Tovább

Küzdelem a fájdalommal – amikor már a pirula sem segít

Folyamatos fájdalomban élni rendkívül megterhelő. Függetlenül attól, hogy akut, visszatérő, vagy éppen szüntelenül fennálló, krónikus fájdalomról van szó, a fájdalom az élet minden területét képes megkeseríteni. Korlátozhat bennünket a mindennapi tevékenységeink, a munkánk elvégzésében, és az is gyakori, hogy olyan hobbit adunk fel miatta, mely korábban átlendített minket a nehézségeken. Mit tehet az orvos, ha […]

Tovább