Indikációs interjú

Mit jelent és miért alkalmazzuk az indikációs interjút a Panoráma Poliklinikán?

Az indikáció javallatot, ajánlást jelent. Orvosszakmai értelemben indok tehát, hogy egy bizonyos vizsgálatot, gyógyszert, ellátást alkalmazzanak.

Miért alkalmazzuk a pszichoterápiás ellátás során?

Az indikációs interjú alkalmazása a pszichoterápiás szakmai irányelvek követése és a várólisták kialakulása miatt történik. Ezzel gyorsabbá válhat a betegirányítás és elkerülhetővé válik a felesleges várakozás (a várólista rövidíthető).

Hogyan zajlik az indikációs interjú?

Az interjút orvosi és pszichoterápiás képzettséggel egyaránt rendelkező szakember vezeti. Intézetünkben Dr. Farkas Kinga és Dr. Spányik András szakorvosok végzik az említett rendeléseket. A szakorvosok a páciensekkel való találkozás után ítélik meg, hogy a panaszt (panaszokat) okozhatja-e testi probléma (pl. a pajzsmirigy alul-, vagy túlműködés hangulati zavarokkal és pánik jellegű tünetekkel is járhat). Ha ez kizárható, akkor a szakorvossal való beszélgetés további célja a beteg személyiségéhez és problémájához legjobban illeszkedő pszichoterápiás módszer kiválasztása, illetve annak megítélése, hogy a kombinált kezelés (pszichoterápia és gyógyszer) lenne-e a célravezetőbb kezelési eljárás.

Fontos megjegyzés: az indikációs interjúra a páciensnek szükséges magával hoznia korábbi szakorvosi vizsgálatokról és kórházi kezelésekről szóló zárójelentéseit.

Az interjút vezető szakorvos-pszichoterapeuta egy szakmai teammel történt egyeztetést követően fogalmazza meg a terápiás javaslatot, amelyről a beteg két héten belül (általában 10 munkanap) kap tájékoztatást.

Az interjú időtartama: 50 perc

Elérhetőségeink:

Panoráma Poliklinika (Buda): 1126 Bp. Derkovits u. 7.

Az interjú időpontját recepciónkon keresztül egyeztetjük pácienseinkkel:

06 70 775 0288

e-mail: recepcio@panoramaklinika.hu

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz –  pszichiátereink egy részéhez – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Online konzultáció

Amennyiben online konzultációra szeretne bejelentkezni, kérjük kattintson ide.

Blog - PszichoLogic

Cikkek, podcastok

A PszichoLogic oldalon podcastokat hallgathatnak és cikkeket, blogokat olvashatnak olyan témákról, amelyek reményeink szerint Önöket is érdekelni fogják.

Comments are disabled.