PCR-, Antigén- és Antitest Covid-19 tesztelés

PCR TESZT

Hatóságilag elfogadott, hivatalos PCR teszt a vírus jelenlétének igazolására vagy kizárására!

A tesztet orrgaratból és torokból vett mintavétellel végezzük. A PCR teszt jelenleg az egyik legérzékenyebb módszer, amellyel a koronavírus jelenléte igazolható.

Utazáshoz (repülős utakhoz), munkába visszatéréshez, karantén alóli felmentéshez, gyógyulás igazolásához magyar és angol nyelvű, hivatalos eredményt küldünk.

Fontos információ PCR teszt előtt:

A mintavétel előtt legalább 3 órával már semmiképpen ne egyen, ne igyon, ne dohányozzon vagy rágózzon, hogy a teszt eredménye hiteles legyen. Kérjük, ne mosson fogat sem ezen idő alatt, ne öblögessen szájvízzel vagy más szerrel, illetve akár tiszta vízzel sem, ne használjon szájfrissítőt vagy cukorkát, mert befolyásolhatják az elvégzett teszt eredményét!

A PCR teszt ára: 19.500,- Ft.

Kényelmes, hétvégi tesztelés! Teszt a biztonságos utazáshoz, hogy nyugalomban teljen a nyaralás.


IDŐPONT FOGLALÁSHOZ KÉRJÜK KATTINTSON

Időpontfoglalás hétköznapraIdőpontfoglalás hétvégére


A mintavételről

A PCR tesztet szakképzett egészségügyi munkatárs végzi, a szakmai protokollnak megfelelően, speciális mintavételi eszközökkel. Az úgynevezett polimeráz -láncreakció (PCR) az orrgaratból és a torokból vett mintavétel nyomán, igen korai szakaszban, a fertőződés 1-3 napját követően már kimutatható.

A levett mintát intézetünk hivatalos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált laboratóriumba küldi elemzésre. Az eredmény a jelenleg érvényes egészségügyi protokollnak megfelelő eljárásrend szerint rögzül a hivatalos járványügyi adatbázisban. Illetve a mintavételi helyünkön regisztrált e-mail címre elküldjük a laboratóriumból érkezett eredményt, a hatályos GDPR szabályoknak megfelelően.

A PCR teszt információk

A PCR teszt alkalmas tehát arra, hogy megerősítse  a megfertőződés gyanúját illetve arra is, hogy kizárja azt, vagy a gyógyulás tényét igazolja a vírusfertőzésből. Előfordul, hogy olyan korai a mintavétel, amikor a lappangási idő elején a vírus még nem kimutatható, ezért szükség lehet a teszt megismétlésére. A felgyógyulás után a vírus eltűnik a nyálkahártyáról, ezért a két nap különbséggel vett, két negatív eredménnyel járó mintavétel nagy valószínűséggel jelentheti a gyógyult állapotot.

A mikrobiológiai laborból küldött eredmény lehet “pozitív”, “negatív”, illetve ritkán “nem értékelhető” státuszú, ez utóbbi esetben a mintavételt szükséges megismételni.

FONTOS!

Nem végezhető el a PCR teszt, ha a koronavírus tünetei egyértelműen megjelennek – lázas állapot, száraz köhögés, íz- és szaglásvesztés, fáradékonyság, légszomj, nehézlégzés, esetleg bőrérzékenység (égő érzés). Ezekben az esetekben a háziorvos illetve a mentőszolgálat értesítése szükséges!

IDŐPONT FOGLALÁSHOZ KÉRJÜK KATTINTSON

Időpontfoglalás hétköznapra Időpontfoglalás hétvégére


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya


SZOLGÁLTATÁSOK

Szakrendelések

A Panoráma Poliklinika rendelőjében elérhető: gyermekgyógyászat, belgyógyászat, neurológia, endokrinológia, nefrológia, haematológia, onkológiai konzultáció, pszichiátria, pszichológia, pszichoszomatikus ellátás.