PCR-, Antigén- és Antitest Covid-19 tesztelés

Antitest (IgG, ellenanyag) vizsgálat

Vénás vérből vett minta alapján a szervezetben keletkezett ellenanyag szint meghatározása. Laboreredmény 2- 3 munkanap alatt.

Védettségi igazolványhoz és oltás utáni védettség (ellenanyagszint) meghatározására.

Illetve javasolt elvégezni az ellenanyaszint vizsgálatot akkor is, ha gyanítjuk, hogy átestünk a koronavírus fertőzésen, azonban fertőzést hatóságilag igazolt teszttel nem volt módunk igazolni. (A koronavírus fertőzés az esetek magas  – csaknem 80%-ában tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel zajlik, ezért érdemes megbizonyosodni arról, hogy kialakult -e védettség a betegséggel szemben.)

Ellenanyag vizsgálatok típusai:

I. IgG  (N/ nukleokapszid) fehérje elleni antitestek kimutatására képes ellenanyagszint-vizsgálat.

A COVID-19 antitest vizsgálat ára: 11.000,- Ft

A vizsgálat alkalmas arra, hogy kimutassa, korábban átestünk-e a fertőzésen – akár tünetmentesen.

Időpontfoglaláshoz kérjük kattintson

Időpont foglalás


II. COVID-19 komplex antitest (IgG+IgM) (ellenanyag) vizsgálat

A komplex ellenanyag vizsgálat a szervezetben a vírusfertőzés ellen termelt immunválaszt képes kimutatni, nagy érzékenységű immunológiai módszerrel (ELISA).

A vénás vérből vett minta alapján a teszt a koronavírus (SARS-CoV-2) ellen termelődő specifikus IgG antitest mutatja ki. Ez – pozitivitás esetén –  igazolja, hogy a szervezetben a koronavírussal szemben ellenanyag termelődött.  Ezért alkalmas a lelet a védettséget igazoló okmány igénylésére. (A 60/2021. (II. 12.) Kormány rendelet alapján.)

Az IgG pozitivitás már lezajlott koronavírus fertőzést követően (legalább 14 nappal) kialakult védettséget jelentő ellenanyagra utal. Valamint arra, hogy az oltást követően kialakult a védettség.

A teszt  a másik komponense az IgM vizsgálat, amely pozitivitás esetén a közelmúltban lezajlott (akár a fertőzés második napján is kimutatható) koronavírus fertőzésre utal.

COVID-19 komplex antitest (IgG+IgM) (ellenanyag) vizsgálat ára: 16.000 Ft.

Időpontfoglaláshoz kérjük kattintson

Időpont foglalás


Ellenanyag teszt, antitest vizsgálat

III: Centaur XPT (vénás vér) – Koronavírus védettségi vizsgálat fertőzés vagy oltás után (S fehérje ellenanyag, neutralizáló antitest)

A vénás vérből kimutatható, hogy a szervezetükben megjelent-e olyan antitest (total immunoglobulin), amely a koronavírus (SARS-CoV2 vírus) S – tüskefehérjének azt a részét semlegesíti, amely a vírus sejtbe jutásáért felelős.

A vizsgálattal ugyancsak megállapítható, hogy a páciens átesett-e a betegségen, kialakult-e az oltások utáni védettség és milyen szinten jelent védettséget a termelődött ellenanyag.

Ez a szerológiai eljárás több információval szolgál a fentebb leírt ellenanyag vizsgálatoknál, mert a védettséget jelentő antitest szintjét/állapotát számszerűsíti. A szám arányos a vérben keringő (neutralizáló) antitestek mennyiségével, ami az oltások hatásosságára, illetve szükségességére  ad megfelelő információt. Ezért az első oltás után 21 nappal, illetve a második oltás után 7-14 nappal később érdemes a tesztet elvégeztetni. A Centaur teszt az “S” fehérjének egy meghatározott részére, az úgynevezett receptor kötő doménre (RBD) kapcsolódó antitest szintet mutatja ki. Az RBD-vel kölcsönható antitestek megakadályozzák, hogy a vírus az ACE receptorhoz kötődjön, így a vírus sejtbe jutását meggátolják.

A lelet alkalmas a védettségi igazolvány igénylésére  – a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján, hiszen a pozitív eredmény igazolja, a szervezetben a koronavírus ellen kialakult az immunválasz.

A vizsgálat 99%-os érzékenységgel mutatja ki a pozitivitást, 100% specificitás mellett. (Ritkán keresztreakciók előfordulhatnak, egyéb koronavírusok, például a SARS-CoV-1, a MERS-CoV, a HKU1, a 229E, NL63 vagy az OC43 általi múltbeli vagy a jelenlegi fertőzöttség, vagy a már jelenlévő antitestek miatt.)

Centaur XPT (vénás vér) – Koronavírus védettségi vizsgálat fertőzés vagy oltás után (S fehérje ellenanyag, neutralizáló antitest) ára: 15.000 Ft.

Időpontfoglaláshoz kérjük kattintson

Időpont foglalás


IV: Komplex védettségi (Centaur XPT +IgG kombinált) ellenanyag vizsgálat

A fertőzöttség vagy oltás után a szervezet által termelt többféle ellenanyag kimutatására szolgáló módszer a SARS-CoV2 vírus nukleokapszid (“N”) elleni antitestet vizsgálja a  fentebb részletezett Elisa IgG vizsgálattal és ehhez az “S” – tüskefehérjére kialakult választ is elemezzük, a szintén említett Centaur vizsgálattal.

Ezt a kombinált ellenanyag vizsgálatot kifejezetten javasoljuk a teljes vírust tartalmazó vakcinák után. Nem minden esetben alakul ki ugyanis mindkét típusú ellenanyag a szervezetben.  Ez a komplex védettségi vizsgálat ugyanakkor mindkét antitestet képes kimutatni.

A lelet ugyancsak felhasználható a védettségi igazolvány igénylésére (a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján). A pozitív eredmény igazolja a szervezetben a koronavírus ellen termelődött immunválaszt.

Komplex védettségi (Centaur XPT +IgG kombinált) ellenanyag vizsgálat ára 19.500 Ft.

IDŐPONT FOGLALÁSHOZ KÉRJÜK KATTINTSON

Időpont foglalás


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya


SZOLGÁLTATÁSOK

Szakrendelések

A Panoráma Poliklinika rendelőjében elérhető: gyermekgyógyászat, belgyógyászat, neurológia, endokrinológia, nefrológia, haematológia, onkológiai konzultáció, pszichiátria, pszichológia, pszichoszomatikus ellátás.