PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Az oltásokról közérthetően

Interaktív előadás munkaadóknak és munkavállalóknak a Panoráma Poliklinika orvosainak vezetésével

Az oltásokról közérthetően – Interaktív előadás munkaadóknak és munkavállalóknak a Panoráma Poliklinika orvosainak vezetésével

A 2021. október 28-i  Kormányrendelet értelmében a munkaadók a nem állami vagy önkormányzati munkáltatónál dolgozó munkavállalók számára is kötelezővé tehetik a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Ennek a fontos döntésnek a meghozatala nemcsak komoly teherként nehezedik a cégvezetők vállára, hanem számos megválaszolatlan kérdést is felvet, amelyek tisztázása segíthet abban, hogy a rendelkezésre álló időn belül kétségek nélkül jussanak végső elhatározásra.

A Panoráma Poliklinika orvosai 60 perces interaktív előadás (online vagy személyes) keretében foglalják össze közérthetően a legfőbb tudnivalókat az oltásokkal kapcsolatban, majd a program második részében választ adnak a résztvevők minden felmerülő kérdésére – ez a 30 percesre tervezett blokk azért különösen fontos része az előadásnak, mert sokakat épp a megfelelő ismeretek hiánya vagy a megalapozatlan rémhírek bizonytalanítanak el az oltás felvételével kapcsolatban.

A személyes vagy online konzultáció célja a tájékoztatás mellett az oltással kapcsolatos szorongások, félelmek csökkentése, amiben a Panoráma Poliklinika egészségpszichológus és klinikai szakpszichológus kollégái segítenek a résztvevőknek.

oltásokról

A párbeszédre nyitott orvosok elsődleges célja nem a munkaadók és munkavállalók meggyőzése, hanem sokkal inkább a hiteles tájékoztatás nyújtása.

  • Spányik András a Panoráma Poliklinka alapítója és szakmai vezetője az elmúlt Covid-hullámokban a frontvonalban dolgozott a koronavírusos betegek megmentéséért, foglalkozás-egészségügyi szakorvosként pedig rendszeresen találkozik mind a munkaadók, mind a munkavállalók “oltás-dilemmájával”. A felmerülő kérdésekre szakmai tapasztalataira és naprakész ismereteire építve, mégis közérthetően válaszol. Pszichoterápiás képzettségének köszönhetően nemcsak tisztában van azzal, hogy sokakban aggodalmat és kétségeket kelt a védőoltás, hanem meg is érti ezeket az érzéseket.
  • Cseke Béla a Panoráma Poliklinika programkoordinátora és szakmai vezetője, az Uzsoki utcai kórház osztályvezető főorvosa. A betegek gyógyulásához belgyógyászként, sürgősségi orvosként és oxyológusként járul hozzá, a pandémia kezdete óta a koronavírussal folytatott küzdelem frontvonalában dolgozik osztályvezetőként.
  • Gajdos Panna a Panoráma Poliklinika pszichológusa, alkalmazott egészségpszichológusa. Pszichológiai munkájának középpontjában a testi és lelki folyamatok közötti összefüggések állnak, kiemelten fontos számára a testi-lelki egészség komplex szemlélete, illetve az, hogy a testi tünetekkel és a lelki folyamatokkal mindig egyszerre foglalkozzon. A krónikus betegségekkel együtt élő páciensek mentális támogatása mellett szívügye az egészségmegőrzés, a stressz- és feszültségoldás különböző pszichológiai módszerek és relaxációs technikák alkalmazásával.

Az interaktív előadáson szó esik többek között:

  • Az oltások előnyeiről
  • Az oltások kidolgozásáról, bevizsgálásáról és a velük szemben támasztott biztonsági követelményekről
  • Az egyes oltástípusok működéséről

“Nem csupán a hiteles és naprakész információk közérthető átadása a célunk, hanem egészségpszichológusok bevonásával olyan beszélgetések, interaktív fórumok megteremtése, ahol kibeszélhetők, átgondolhatók az oltással kapcsolatos aggodalmak, akár fórum jellegű rendezvény keretében, akár négyszemközti orvos-beteg találkozókon.”

Bővebb tájékoztatás: sales@panoramaklinika.hu

Dr. Spányik András, a Panoráma Poliklinika alapítója és szakmai vezetője

 

 

 

Miért pont én?

A különböző daganatos betegségek különböző életkorban jelennek meg a betegpopulációkban, például a Magyarországon a nők körében leggyakoribbnak számító emlőtumor jellemzően 50-65 éves kor között alakul ki, azonban fiatalabb nőknél is megjelenhet, akár 40 éves kor alatt is. A heretumoros férfi betegek életkora leginkább 15-35 éves korra tehető. Így a cél nemcsak a gyógyulás/gyógyítás, de a […]

Tovább

Autogén Tréning csoport folyamatosan indul a Panoráma Poliklinikán

Jelentkezés folyamatosan a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen. A legközelebbi csoport kezdési időpontja 2023. február 24. Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása Számos olyan stresszfaktort ismerünk, melyeket sajnos nincs lehetőségünk kiiktatni a mindennapjainkból. Gondolhatunk itt a munkahelyünk vagy a magánéletünk kihívásaira, különböző szerepeink, feladataink ellátására, a feszes napirendekre vagy éppen a világjárvány okozta […]

Tovább

Pszichodráma csoport indul februárban a Panoráma Poliklinikán

A pszichodráma csoportot javasoljuk azoknak, akik: számára nehézséget okoz az érzelmeik megfogalmazása – azt sokszor testi tünetekkel kommunikálják szociális szorongást élnek át nehézségeket élnek át a kapcsolatteremtésben, vagy életük egyes területein (pl.: munka, tanulás, család) segítséget szeretnének kapni konfliktuskezelés, érzelmi szabályozás kapcsán reálisabb önértékelésre, nagyobb önbizalomra vágynak A csoport két hetente kedd esténként 17:30-tól 20:45-ig […]

Tovább