PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Autogén Tréning csoport folyamatosan indul a Panoráma Poliklinikán

Jelentkezés folyamatosan a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen.

A legközelebbi csoport kezdési időpontját hamarosan közzétesszük!


Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása

Számos olyan stresszfaktort ismerünk, melyeket sajnos nincs lehetőségünk kiiktatni a mindennapjainkból. Gondolhatunk itt a munkahelyünk vagy a magánéletünk kihívásaira, különböző szerepeink, feladataink ellátására, a feszes napirendekre vagy éppen a világjárvány okozta feszültségekre. Azonban fontos tudnunk, hogy több olyan eszköz is rendelkezésünkre áll, melyekkel hatékonyabban küzdhetünk meg a nehéz élethelyzetekhez kapcsolódó stresszel, ezáltal pedig hozzájárulhatunk mentális és fizikai egészségünk javításához. A sikeres stresszkezelés a jóllétünk mellett elősegítheti problémamegoldási stratégiáink fejlődését és magabiztosságunk növekedését egy-egy kihívással való szembenézéskor.

A különböző relaxációs technikák olyan módszerek, melyek bizonyítottan hatékonyak a feszültségcsökkentésben. Amellett, hogy a stresszhelyzetekhez való hozzáállásunkat pozitívan módosíthatják, szervezetünk stresszre adott válaszának szabályozásában is segítséget nyújtanak, ezáltal pedig testünk rugalmasabbá válhat a stresszhatásokkal szemben. A relaxáció gyakorlása során megtapasztaljuk mit jelent feszültnek lenni, illetve ellazulni és képessé válunk tudatosabban kezelni a fizikai feszültséget. Egy-egy relaxációs technika elsajátításához elengedhetetlen a rendszeres gyakorlás, mely növeli elköteleződésünket saját egészségünk és életminőségünk fejlesztése érdekében.

Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása

Az Autogén Tréningről

Az Autogén Tréning egy hatékony relaxációs technika. A módszer lényege, hogy rendszeres gyakorlással képessé válunk a testünk tudatos ellazítására, ezáltal segítjük a szervezetünk ellenállását a mindennapos stresszhelyzetekkel szemben.

A relaxáció rendkívül hatékony eszköz a mindennapi stressz kezelésében: lassítja a szívritmust, légzést, oldja az izom feszülését, helyreállítja az immun és endokrin működést, fokozza az emésztést. Segít a fájdalomcsillapításban, alvási nehézségek rendezésében, szorongásos rohamok kontrollálásában. Valamint abban is, hogy a testünkhöz pozitívabb, gondoskodóbb módon forduljunk.

A csoportos Autogén Tréning 10 héten keresztül tart, ahol a résztvevők elsajátíthatják a tréning technikáját. Az alkalmak másfél órásak, amely során lehetőség van a módszer fokozatos megtanulására, gyakorlására, a kapcsolódó élmények megbeszélésére és feldolgozására. A csoport jellegéből adódóan javasolt, hogy a jelentkezők lehetőség szerint mind a 10 alkalmon részt vegyenek.

A csoportba való felvételt egy interjú előzi meg a csoportvezetővel. Ennek célja, hogy felmérjük, valóban az autogén tréning-e az érdeklődő számára a megfelelő módszer.

A csoportba/csoportokba a jelentkezés folyamatos.

Helyszín: 1126 Budapest Dolgos u.2.

e-mail: csoport@panoramaklinika.hu

Az első interjú díja: 11.000 Ft.

A csoportban való részvétel díja: 8500 Ft/ alkalom.

Fontos információ: a hozzánk érkezők és munkatársaink egészsége kiemelten fontos számunkra, ezért a jelenlegi járványveszély miatt a csoportterápia ülésein kizárólag tünetmentesen, védettségi igazolvány birtokában lehet részt venni.

Budára költözik az UH-diagnosztika és a kardiológiai szakrendelés

2024 márciusától a XII. kerület Derkovits utca 10. szám alatt található kiemelt kezelőnk ad otthont az ultrahang-diagnosztikai vizsgálatoknak. Vizsgálatra érkezéskor minden esetben a szemközti épületben található recepción (Derkovits utca 7.) kell bejelentkezni. A változás a felnőttek és gyermekek (csecsemők) ultrahang-diagnosztikája mellett kardiológiai szakrendelésünket is érinti. UH felnőtteknek Dr. Szendi Péter radiológus szakrendelése szerda délelőttönkét lesz […]

Tovább

Pillantás a hídra – külsősöknek is megnyitjuk a Panoráma Szalont!

Bokor László és Csepeli György lesz a soron következő Panoráma Szalon vendége 2024. február 2-án. Az „egyén – csoport – társadalom; egyéni és csoportterápiák” gondolatkörben mozgó szakmai esthez jelképes díj fejében külsős kollégák is csatlakozhatnak személyesen és online formában is. A klinikai tevékenységet folytató orvosok és pszichológusok a beszélgetést és büfévacsorát követő Bálint-csoportra is jelentkezhetnek. […]

Tovább

KARÁCSONYI SZÜNET

Kedves Pácienseink! Szakrendeléseink a karácsonyi ünnepek alatt szünetelnek, 2023. december 23-a és 2024. január 1-je között rendelőnk zárva tart. Első munkanapunk az új évben január 2-a, kedd. Szakorvosi rendeléseinkre és pszichiátereink egy részének rendeléseire az online bejelentkezés az ünnepi szünet alatt zavartalan, online időpontfoglalónk segítségével januári gyermek- és felnőtt szakrendeléseinkre helyet lehet foglalni. Pszichiátereink és […]

Tovább