PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Autogén Tréning csoport folyamatosan indul a Panoráma Poliklinikán

Jelentkezés folyamatosan a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen.


Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása

Számos olyan stresszfaktort ismerünk, melyeket sajnos nincs lehetőségünk kiiktatni a mindennapjainkból. Gondolhatunk itt a munkahelyünk vagy a magánéletünk kihívásaira, különböző szerepeink, feladataink ellátására, a feszes napirendekre vagy éppen a világjárvány okozta feszültségekre. Azonban fontos tudnunk, hogy több olyan eszköz is rendelkezésünkre áll, melyekkel hatékonyabban küzdhetünk meg a nehéz élethelyzetekhez kapcsolódó stresszel, ezáltal pedig hozzájárulhatunk mentális és fizikai egészségünk javításához. A sikeres stresszkezelés a jóllétünk mellett elősegítheti problémamegoldási stratégiáink fejlődését és magabiztosságunk növekedését egy-egy kihívással való szembenézéskor.

A különböző relaxációs technikák olyan módszerek, melyek bizonyítottan hatékonyak a feszültségcsökkentésben. Amellett, hogy a stresszhelyzetekhez való hozzáállásunkat pozitívan módosíthatják, szervezetünk stresszre adott válaszának szabályozásában is segítséget nyújtanak, ezáltal pedig testünk rugalmasabbá válhat a stresszhatásokkal szemben. A relaxáció gyakorlása során megtapasztaljuk mit jelent feszültnek lenni, illetve ellazulni és képessé válunk tudatosabban kezelni a fizikai feszültséget. Egy-egy relaxációs technika elsajátításához elengedhetetlen a rendszeres gyakorlás, mely növeli elköteleződésünket saját egészségünk és életminőségünk fejlesztése érdekében.

Autogén Tréning

Az Autogén Tréningről

Az Autogén Tréning egy hatékony relaxációs technika. A módszer lényege, hogy rendszeres gyakorlással képessé válunk a testünk tudatos ellazítására, ezáltal segítjük a szervezetünk ellenállását a mindennapos stresszhelyzetekkel szemben.

A relaxáció rendkívül hatékony eszköz a mindennapi stressz kezelésében: lassítja a szívritmust, légzést, oldja az izom feszülését, helyreállítja az immun és endokrin működést, fokozza az emésztést. Segít a fájdalomcsillapításban, alvási nehézségek rendezésében, szorongásos rohamok kontrollálásában. Valamint abban is, hogy a testünkhöz pozitívabb, gondoskodóbb módon forduljunk.

A csoportos Autogén Tréning 10 héten keresztül tart, ahol a résztvevők elsajátíthatják a tréning technikáját. Az alkalmak másfél órásak, amely során lehetőség van a módszer fokozatos megtanulására, gyakorlására, a kapcsolódó élmények megbeszélésére és feldolgozására. A csoport jellegéből adódóan javasolt, hogy a jelentkezők lehetőség szerint mind a 10 alkalmon részt vegyenek.

A csoportba való felvételt egy interjú előzi meg a csoportvezetővel. Ennek célja, hogy felmérjük, valóban az autogén tréning-e az érdeklődő számára a megfelelő módszer.

A csoportba/csoportokba a jelentkezés folyamatos.

Helyszín: 1126 Budapest Dolgos u.2.

e-mail: csoport@panoramaklinika.hu

Az első interjú díja: 11.000 Ft.

A csoportban való részvétel díja: 8500 Ft/ alkalom.

Fontos információ: a hozzánk érkezők és munkatársaink egészsége kiemelten fontos számunkra, ezért a jelenlegi járványveszély miatt a csoportterápia ülésein kizárólag tünetmentesen, védettségi igazolvány birtokában lehet részt venni.

 

Neurológiai panaszok a pszichoszomatika szemléletével

A neurológiai tünetek rendkívül sokféle módon jelentkezhetnek, és változatosak abban a tekintetben is, hogy a szervezet mely területét érintik. Emiatt a neurológusok számos más orvosi szakterülettel együttműködve dolgoznak gyógyító munkájuk során. A Panoráma Poliklinika pszichoszomatikus szemléletű rendelésein, az emberi szervezetre, mint egymással összefüggő folyamatok rendszerére is figyel a szakorvos, így módjában áll figyelembe venni a […]

Tovább

Fókuszban az allergia lelki oldala

Az utóbbi 10-20 évben robbanásszerűen nőtt az allergiás betegségek száma a fejlett országokban. Az allergiás tünetek jelentkezésekor allergológushoz, pulmonólugoshoz, gasztroenterológushoz fordulnak a páciensek, azonban az új kihívások könnyebb legküzdésében, a diagnózis után a  mindennapok újraépítésében az egészségpszichológus segítségére is érdemes támaszkodnunk. Miért és mikor érdemes igénybe venni a segítségét? Rendelőnk egészségpszichológusa, Gajdos Panna eddig talán […]

Tovább

Küzdelem a fájdalommal – amikor már a pirula sem segít

Folyamatos fájdalomban élni rendkívül megterhelő. Függetlenül attól, hogy akut, visszatérő, vagy éppen szüntelenül fennálló, krónikus fájdalomról van szó, a fájdalom az élet minden területét képes megkeseríteni. Korlátozhat bennünket a mindennapi tevékenységeink, a munkánk elvégzésében, és az is gyakori, hogy olyan hobbit adunk fel miatta, mely korábban átlendített minket a nehézségeken. Mit tehet az orvos, ha […]

Tovább